Aanhanger rijbewijs BE halen

Heb je je autorijbewijs en rij je regelmatig met een aanhanger zoals een kar, een caravan, of een vouwwagen? Dan is het handig, en in veel gevallen zelfs verplicht, om je aanhanger rijbewijs te halen. Het aanhanger rijbewijs staat ook wel bekend als rijbewijs BE, of: E achter B.

Aanhanger rijbewijs BE halen

Wanneer heb je een aanhangerrijbewijs nodig?

Een aanhangerrijbewijs is nodig als je niet met je rijbewijs B de aanhanger mag trekken. Met je gewone autorijbewijs mag je onder de volgende omstandigheden een aanhanger trekken:

  • een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
  • een aanhanger trekken van meer dan dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Weegt de aanhanger of de combinatie dus meer dan de bovenstaande gevallen? Dan moet je een rijbewijs BE halen. Alle regels kun je hier nalezen.

Natuurlijk kan je ook vrijwillig je rijbewijs BE halen. Het biedt een stukje zekerheid en veiligheid voor de toekomst!

Aanhanger rijbewijs BE halen

Wil je met een BE rijbewijs halen, dan moet je vooral de speciale verrichtingen goed oefenen. Bochten nemen, invoegen op de snelweg, inhalen, parkeren en achteruitrijden zijn een stuk lastiger als je met een aanhanger rijdt. Tijdens de rijlessen leer je alle ins en outs van het rijden met een aanhanger. Dat hoeft natuurlijk geen maanden te duren. Bij Verkeersschool Adrian ben je in een paar uur bijgeschoold zodat je snel je BE rijexamen kunt doen. Een paar rijlessen zijn dus al genoeg. Uiteraard zorgen wij voor een goede trekauto en aanhanger zodat je direct kunt beginnen met oefenen.

Aanhanger rijbewijs BE halen in Delft en Den Haag

Rijles voor aanhanger rijbewijs BE in Delft volg je bij Verkeersschool Adrian. Haal je rijbewijs BE op een veilige manier. Dit blijkt al jaren uit onze hoge slagingspercentages! Wij rijden ook in buurtgemeente zoals Zoetermeer, Rijswijk, Pijnacker en Voorburg.

BE Rijbewijs halen voor uw aanhanger?

 – prijswijzigingen voorbehouden.
– de prijzen van de 1e 10 lessen, pakket 1 en pakket 2 gelden alleen voor kandidaten die niet eerder rijlessen gevolgd hebben. Het pakket “1e tien rijlessen” is daarnaast slechts één keer te boeken.