Scooterrijbewijs AM halen

Ben je het fietsen zat? Moet je regelmatig wat grotere afstanden afleggen? Of wil je gewoon graag een scooter? Dan is scooterrijles wat voor jou. Voor het rijden op een scooter is tegenwoordig namelijk ook een praktijkexamen verplicht. Kennis van de theorie volstaat dus niet langer.

Scooterrijbewijs AM halen

Praktijklessen brommer of scooter

Het scooterrijbewijs AM (ook wel brommerrijbewijs genoemd) kun je halen als je 16 jaar of ouder bent. Je theorie-examen mag je al eerder halen, vanaf 15,5 jaar. Heb je je theoriecertificaat binnen, dan mag je starten met de praktijklessen. Bij Rijschool Adrian zorgen we ervoor dat jij veilig leert rijden, zodat je overal op je brommer of scooter heen kunt zonder brokken te maken. En dat is geen overbodige luxe, want op een brommer of scooter ben je veel kwetsbaarder dan op een fiets of in een auto! Het behalen van je scooterrijbewijs hoeft overigens niet zo lang te duren. Meestal ben je in een paar lessen al klaar voor je examen.

Scooterrijbewijs AM

Het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs wordt afgelegd bij het CBR. Een examinator volgt dan op een scooter van het CBR en beoordeelt of de verkeersdeelname op voldoende niveau is. Natuurlijk liggen de eisen lager dan bij bijvoorbeeld een motorrijbewijs. Toch is het examen voor het scooterrijbewijs een zeer serieus examen waarvoor (helaas) veel leerlingen zakken. De ervaring is dan ook dat rijles absoluut noodzakelijk is om dit examen te halen.

Scooterrijbewijs halen in Delft en Den Haag

Verkeersschool Adrian biedt scooterrijles aan in Delft en Den Haag. Ook leerlingen uit buurtgemeenten zoals Zoetermeer, Rijswijk, Pijnacker en Voorburg zijn welkom.

Scooterrijbewijs halen?

 – prijswijzigingen voorbehouden.
– de prijzen van de 1e 10 lessen, pakket 1 en pakket 2 gelden alleen voor kandidaten die niet eerder rijlessen gevolgd hebben. Het pakket “1e tien rijlessen” is daarnaast slechts één keer te boeken.